tiistai 23. helmikuuta 2010

Pääministeri puolustaa laillisia elinkeinoja?

Elinkeinolla ja elinkeinolla on merkitystä. Toisilla ei ole väliä mutta toisia puolustetaan oikein pääministerin voimin.

"Pääministeri totesi turkistarhauksen olevan laillinen ammatti, joka työllistää tuhansia ihmisiä. Myös suomalaiset turkikset tunnetaan maailmalla laadukkaina, Vanhanen kirjoitti. Nyt havaitut puutteet ovat hänen mukaansa korjattavissa, eivätkä ole syy kokonaisen elinkeinon lopettamiseen."

Keskustalaisen pääministerimme maatalousyrittäjien tukeminen näyttäisi olevan korkealla, mutta muut yrittäjät eivät välttämättä ole mitään. Matin mielestä turkistarhauksessa nyt havaitut puutteet ovat korjattavissa eivätkä ole syy kokonaisen elinkeinon lopettamiseen. Mitkähän Matin mielestä sitten ovat korrekteja syitä kokonaisen elinkeinon lopettamiseen. Onko esim. muutaman sekopään aseen kanssa heilumiset ja mielenterveydestä tinkiminen yhteiskunnassamme oikea syy lopettaa kokonainen elinkeino?

Lukijalle pieni vinkki, tutustu koko artikkeliin ja vaihda mielessäsi pääministeri Vanhasen puheeseen "ase-elinkeino" ja "aseet" turkistarhauksen ja turkisten tilalle. Erona turkistarhaajiin tällä tarkoin erityislailla määritellyn laillisen elinkeinon harjoittajilla on ainakin se, että asekauppiaat eivät ole mokanneet tai ryhtyneet kohtelemaan kauppatavaraansa vastoin lakia. Tämä huolimatta siitä, että alan yrittäjät ovat olleet erittäin ahtaalla ministeriön ja hallituksen toimien johdosta.

Kuriositeettina, turkistarhaus on luonut aikojensa alusta suomeenkin melkoisen ekokatastrofin. Tarhakarkulaisten ansiosta alkuperäislajejamme (kuten vesikko) on kuollut kokonaan sukupuuttoon. Noita tuholaisia vastaan metsästäjämme tarvitsisivat ehdottomasti myös lyhytpiippuisia "lopetusaseita" eli pistooleja ja revolvereja. Nythän hallussapitolupia ei ns. lopetusaseille saa oikein kirveelläkään ja vanhojakin ollaan keräämässä pois? Citykanien lisäksi Matinkin takapihalla, lautakasan alla, saattaa jatkossa asua pesue alkuperältään amerikkalaisia vihaisia minkkejä joihin ei hurskastelu ja politiikka tehoa.

Lue koko HS:n artikkeli tästä linkistä.


Ei kommentteja: