tiistai 12. tammikuuta 2010

Mielipide: Tavallisen kansalaisen on vaikea saada lupaa ampuma-aseelle

Tuoreessa HS:n mielipidekirjoituksessa otetaan kantaa Jukka Harjun uutisanalyysiin (HS Kotimaa 9.1.) ja pohditaan mm. sitä; "Miksi aina, kun jotain rikollista tapahtuu, tavallisen kansalaisen olo pyritään tekemään vaikeammaksi?". Tulisiko Suomen kansalaisillakin olla oikeus puolustaa itseään ja lähimmäistään? Nythän käytännössä yksilö joutuu edesvastuuseen voimakeinojen käyttämisestä kaikissa tilanteissa. Kun poliisejakaan ei saada jokaiseen kadunkulmaan seisomaan vaan päin vastoin virkoja edelleen vähennetään niin olisiko esim. (ammattitaitoinen) aseistettu kauppakeskuksen vartija tai oppilaitoksen vahtimestari pystyneet jo pelkällä olemassaolollaan ennaltaehkäisemään viimeaikaisia tragedioita tai puuttumalla tilanteeseen voimakeinoin pystyneet vähentämään kuolonuhrien määrää?

Tässä samassa yhteydessä voidaan heittää romukoppaan myös Sisäasianministeriön asehallintoyksikön johtavien virkamiesten kuten Mika Lehtosen toistamat; "ei niitä laittomia aseita niin helposti saada kuin mitä väitetään". Kuinka on sitten mahdollista, että ex. kansanedustajamme ja sekakäyttäjä Tony 'viikinki' Halme on niitä toistuvasti ja todistettavasti pystynyt hankkimaan. Häneltä on kuitenkin vuosien saatossa takavarikoitu laittomia pistooleja useaan otteeseen (ainakin 3 kappaletta), ja silti hän onnistui hankkimaan vielä yhden, jolla hän sitten ilmeisesti teki lopullisen itseään koskevan päätöksen. Huumepiireissä pyörii tunnetusti aseita ja huumeiden yleisyyden vuoksi luvattomia aseitakin luulisi olevan maksukykyisten asiakkaiden ulottuvilla uskottelipa AAHY:n 'asiantuntijat' julkisuudessa suurelle yleisölle mitä hyvänsä.

Niin surullinen kuin tämä uutinen Halmen kohtalosta onkin, todistaa se jollain tavalla sanomaa, että ongelma ei ole lailliset ampumaharrastajat, eikä ongelmaa poisteta tiukentamalla lakia - ainakaan ampuma-aselakia. Jotain sosiaalipuolen ja/tai poliisitoiminnan lakeja säätämällä ehkä saataisiin jotain nykyyhteiskunnassamme aikaiseksikin?

Lue edellä mainittu HS mielipidekirjoitus kokonaisuudessaan tästä linkistä.Ei kommentteja: