keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Itsemurhan syynäkö aseen helppo saatavuus?

Jälleen kerran ASEET saavat pääroolin kun HS päästää tuutistaan erittäin leimaavan 'uutisen' jossa esitetään mm. seuraavanlainen väite;

Aseiden helppo saatavuus kasvattaa tutkimusten mukaan itsemurhan todennäköisyyttä. Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen professorin Jouko Lönnqvistin mukaan on selvää, että aseiden määrä on suhteessa itsemurhien määrään. Hänen mukaansa itsemurhaa suunnittelevat eivät aseen puuttuessa suinkaan siirry johonkin toisen menetelmään.

Artikkelissa tulee esille ainoastaan ko. 'hyvinvointiprofessorin' henkilökohtainen mielipide, eikä se artikkelinkaan mukaan perustu mihinkään tutkimuksiin. Kyseisellä hyvinvointilaitoksella kannattaisi koko henkilökunnan keskittyä enemmän mielenterveyden edistämiseen tällaisten populististen toteamusten sijasta. Suurimmalla osalla kansalaisia on edelleen toimivat aivot joten tämän kaltaiset tutkimukseksi naamioidut lähdetiedottomat 'uutiset' kannattaisi Hesarinkin julkaista korkeintaan mielipidesivuilla.

Jos ei oteta ollenkaan kantaa suomalaisen itsemurhaamisen syihin vaan mietitään kylmästi itse toimenpidettä ja seuraamuksia niin olisiko parempi, että epätoivoinen henkilö toteuttaisi tekonsa toisella asetta huomattavasti helpommin saatavilla oleva keinolla? Jatkotutkimuksen aiheena voisikin olla se, että kuinka moni itsemurhaaja 'paremman puutteessa' menisi autonsa ratin taakse, jättäisi turvavyön kiinnittämättä ja ohjaisi ajoneuvon sivullisista välittämättä päin vastaantulijaa?

Lue säälittävän ja naurettavan välimaastoon sijoittuva artikkeli kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Ei kommentteja: