lauantai 8. toukokuuta 2010

Itseilmaisumme epäonnistuminen ?

Me kaikki ampumisen harrastajat olemme epäonnistuneet surkeasti ilmaisemaan itseämme!

Tähän johtopäätökseen olen tullut luettuani monia kansanedustajien mielipiteitä ase-asioissa. Arkadianmäellä selvästi ja virheellisesti kuvitellaan, ettemme me ampumisen harrastajat (tarkoitan kaikkia ryhmiä) halua parantaa aseturvallisuutta!

EI! Me haluamme ehdottomasti parantaa aselakia ja aseturvallisuutta kaikin järkevin keinoin. Me haluamme parantaa tätä turvallisuutta luultavasti kiihkeämmin kuin edes eduskunta, koska emme halua harrastustamme leimattavan hämäräksi puuhasteluksi ja rikolliseksi toiminnaksi!

Tämän tosiasiallisen tahtomme ilmaisussa me olemme epäonnistuneet!

Olemme vastustaneet hallituksen esitystä HE106/2009 niin kiihkeästi, että monet kansanedustajat tai muut tahot eivät ole sisäistäneet sitä tosiseikkaa, että me haluamme turvallista harrastamista, emme viidakonlakeja, perusoikeusloukkauksia tai viranomaismielivaltaa. Vastustaessamme aselakiesitystä, olemme vastustaneet lakitekelettä, joka heikentää aseturvallisuutta olennaisesti ja simputtaa lakia noudattavia harrastajia ja heidän perusoikeuksiaan.

Analogisesti; Me vastustamme 50 vuotta vanhojen metsurin suojavarusteiden markkinointia uusina ja tehokkaina suojavarusteina. Kenelläkään säällisellä ihmisellä ei liene kanttia väittää vanhoja varusteita turvallisemmiksi kuin nyt käytössä olevia.

Lainsäädännön tulee kehittyä kuten moottoripyöräilijän suojavarusteet ovat kehittyneet. Emme me tienneet iskusta kovettuvista polymeereista pari vuosikymmentä sitten, kuten emme me pysty ennustamaan muutakaan tulevaisuutta, korkeintaan pystymme antamaa edistyneitä arvauksia tulevasta. Ken väittää ilman kypärää moottoripyöräilemisen vähentävään kallovammoja puhuu.... No, en edes viitsi sanoa mitä, sillä jokainen tajuissaa oleva kyllä ymmärtää tämän.

Tästä vanhojen asioiden uutena markkinoinnista on hyvä esimerkki Vihreiden puoluekokousaloite. He ehdottavat käytännössä kieltolakia aseasioissa ja silti he ovat itse tyrmänneet ja kiistäneet kieltolain toimivuuden päihdepolitiikassa. Ristiriitaista!
Silti me emme vastusta Vihreitä puolueena vaikka me vastustamme heidän keinojaan ase-asioissa...

Järjettömät kieltolait ovat erinomainen maaperä todelliselle lain kunnioituksen vähenemiselle, kuten historia on meitä opettanut. Tästä esimerkkinä alkoholin kieltolait Suomessa ja Yhdysvalloissa, asekieltolait Englannissa. Kaikissa näissä kieltolakien kohteissa on aina käynyt niin, että osa yksilöistä on lakannut kunnioittamasta lakia. Englannin esimerkki on tässä mielessä pelottava, vaikka lain tarkoitus oli hyvä, se epäonnistui surkeasti! Tässä historia opettaa meille taas sen, etteivät kaikki opi historiasta mitään, valitettavasti!

Tämä on se asia, jota me kaikki asealan asiantuntijajärjestöt vastustamme, epäonnistunutta lakia, emme aselainsäädännön uudistamista!


Me vastustamme menetelmää, emme itse asiaa. Toisin sanoen vastustamme asiantuntematonta, huonoa, perusoikeuksia polkevaa ja erityisesti aseturvallisuutta heikentävää lainsäädäntöä!

Olemme yksimielisiä kaikkien tahojen kanssa siitä, että vain hyvä lainsäädäntö voi edistää kehitystä!

Ei kommentteja: