keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Valiokuntakäsittely

Maa ja metsätalousvaliokunnan annettua viimeisenä valiokuntana lausuntonsa aselakiesityksestä, on selvästi hallintovaliokunnalla edessään sellainen urakka lakiesityksen parsimisessa, ettei vertaista ole nähty aikoihin, jos koskaan. Käytännössä hallintovaliokunnalle helpoin ja samalla järkevin teko olisi esittää lakiesityksen hylkäämistä kokonaan, eikä ryhtyä parsimaan sitä lainkaan. Huonoa taloa on turha korjata jos voi rakentaa paremman vähemmällä vaivalla.

Kaikenkaikkiaan aselakiesitys on saanut joka puolelta sellaisen kylmän suihkun, että laki on kuin uitettu koira, kielikuvallisesti.

Tässä tekisi mieli sanoa, "mitäs me sanoimme!" Sormella osoittelu tai näsäviisastelu ei kuitenkaan edistä tässä tapauksessa asiaa, joten jätämme sen väliin.

Vaikka valiokuntakäsittelyssä jäi monia asioita käsittelemättä mutta selvää on se, että lakiesitys on laadullisesti surkuhupaisan ja naurettavan rajamaastossa kaikkien valiokuntien mielestä. Kaikki lausuntovaliokunnat jättivät "pallon" hallintovaliokunnalle (mietintövaliokunta), jolle jäi epäkiitollisin tehtävä aselaki-asiassa. Rehellisesti sanoen, emme kadehdi hallintovaliokunnan asemaa tämän lakiesityksen osalta.

Hallintovaliokunnalla pitäisi tämän johdosta olla selkärankaa ja esittää tämän ammattitaidottomasti laaditun lakiesityksen hylkäämistä edellä kuvatuista syistä. Aika näyttää, kumpi ratkaisee, oikeus, kohtuus ja kansalaisten kuuleminen vaiko "poliittinen valtapeli".

Ei kommentteja: