keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Tekoja ja toimintaa yhteisen asian puolesta

Samaan aikaan kun erittäin epästabiileissa ja välikohtausherkissä naapurivaltioissamme nuorille opetetaan aseenkäsittelyä oppiaineena kouluissa, kotimaiset yltiövihreät kansanparantajamme ja vasemmistolaiset nuttumummot jne.. haluavat murskata maanpuolustuskykymme sekä tahtomme lopullisesti.

Onneksi kuitenkin joiltakin alan järjestöiltä tulee kunnollisia kannanottoja ja faktaa nykyiseen aselakitilanteeseen. Esimerkkinä HKI:n Reservin Sanomat joka viimeisimmässä julkaisussaan (2/2010) käsittelee tällä hetkellä valiokuntakäsittelyssä olevaa hallituksen aselakiesitystä. Olette tuottaneet erinomaisen aselakipaketin jonka viestit toivottavasti herättävät kansanedustajiamme miettimään aselakiasiaa tavallisen ampumaharrastajan ja reserviläisen, eli loppukädessä maamme puolustuksen näkökulmista.

Tämän kaltaista järjestöjen sisäistä ja samalla ulkoista vaikuttamista olisi matkamme aikana tarvittu ja tarvitaan edelleen PALJON enemmän! Eli KAIKKI ne isot järjestöt, joilla todellakin on vaikuttamisen mahdollisuudet voisivat ottaa tuosta mallia. Tässä hetkessä viimeistään kannattaisi kaikkien omissa lehdissään, verkkosivuillaan sekä tiedotteissaan kirjoitella hieman kärkevämmin nimen omaan aselakiasiasta ja viedä samalla viestiä aktiivisesti eteenpäin päättäjillemme. Kaikkien ammuntaharrastukseen jotenkin liittyvien etujärjestöjen tulisi siis lajista riippumatta vetää päät pois puskasta ja katsoa karuja aselakiasioita silmiin. Älkää vaan jääkö tuleen makaamaan ja toivomaan, että jospa nämä asiat eivät meidän harrastusta sekä aseita koskaan kosketa - kyllä muuten koskee!

Järjestölehtien pääkirjoitukset ja artikkelit esim. "suomalaisesta liikuntakulttuurista, veikkausvaroista, apurahoista" sekä "luonnonhoitopelloista ja peltopyistä" ovat varmasti tärkeitä, mutta kuinka kauan jos ampumaharrastus/metsästys osana suomalaista vapaa-ajan kulttuuria ajetaan HE 106/2009 avulla asteittain alas? Vastapuolen silmissä vaihe 1. eli tietyn asetyypin ja toimintatavan "totaalikielto" alkaa käytännössä olla hyvin lähellä toteutumista vaikkei siihen kukaan tosissaan aikaisemmin uskonutkaan.

Eikä todellakaan tarvitse pelätä, että tämä aselainlainsäätäminen ja lupahallinnon "ohjeistaminen" jäävät tähän, jos alan asiantuntija- ja etujärjestöt vaan kaikessa hiljaisuudessa odottelevat seuraavien sekopäiden aiheuttamia tragedioita. Täysin turhia lippaallisia ja piiiitkillä makasiiniputkilla varustettuja erittäin vaarallisia urheilu- ja metsästysaseita on nurkat täynnä ja ne viedään seuraavaksi. Suurristan metsästys ja erilaiset Olympia-ammunnat onnistuvat huonosti kertalaukevilla tai suustaladattavilla aseilla.

Tutustu HRS näköislehteen ja  erityisesti ensimmäiseen aukeamaan josta löytyvät pääkirjoitus "Poliittinen vastuu" ja artikkelit "Käsiasekielto murentaisi reservin ampumataidon" sekä "Loppuuko ampumaharrastus suomesta".

Lue HRS 2/2010 näköislehti tästä linkistä.


1 kommentti:

Reserviläinen kirjoitti...

Kaikilla voimilla on aina vastavoimansa. Muuten nuttumummoja vieläkin pahempi on SDPläinen setamummo ja kaikkein pahin on tietenkin helsinkiläinen viherpiiperö apulaiskaupunginjohtaja joka tulisi viipymättä kierrättää takaisin YLE:n Yölinjalle parantamaan maailmaa ja höpisemään kännipäitten kanssa!