perjantai 12. maaliskuuta 2010

Mielipide Eero Iloniemen kirjoitukseen liittyen

Kokoomuksen äänenkannattaja NYKYPÄIVÄ, toimituspäällikkö Eero Iloniemi tänään 12.3.2010:

”Meillä aseharrastajat vastustavat vimmatusti puoliautomaattisten pistoolien täyskieltoa. Heidän mielestään kielto on mahdoton, koska se kajoaisi perustuslain takaamaan omistusoikeuteen.
Tuo argumentti on kestämätön. Kun poliisi järjestää ratsian, se kajoaa monen autoilijan perustuslaillisiin oikeuksiin. Itse pysäytys on ”laiton”, koska se kohtelee autoilijaa epäiltynä ilman mitään perusteltua syytä. Puhallus on ”laiton” koska siinä viranomainen kajoaa fyysiseen koskemattomuuteen ja loukkaa yksityisyyttä, jonka piiriin autokin kuuluu.
Tästä huolimatta olemme päättäneet, että rattijuopoista tuleva uhka on niin suuri, ettei kansalaisten perusoikeuksista tarvitse välittää. Saman päätöksen voi eduskunta tehdä käsiaseistakin.
Mitä itse omistusoikeuteen tulee, sekin on suhteellista. Espoo pakkolunasti tontistani kulman, eikä siinä olisi auttanut vaikka Smith&Wesson olisi ollut juristina.
Käsiasekielto on ensisijassa tunneasia. Pistooli on hyvässä ja pahassa viimeisiä itsenäisyyden symboleja korporatistisessa holhousyhteiskunnassa. Se on voiman talisma, joka saa ihmisen tuntemaan riippumattomuutta, koska se kaivertaa yhteiskunnan väkivaltamonopolia.
Järkeni sanoo, että pyssyt olisi kiellettävä, mutta yhteiskunta, jossa järki ohittaa aina tunteen, ei sekään houkuta”.


Näin kirjoittaa hallituspuolue kokoomuksen toimituspäällikkö Nykypäivässä.
Onko Iloniemi tulkittava siten, että mikäli ajat autoa humalassa ja jäät kiinni, otetaan auto ja ajokortti sinulta pois. Edelleen, mikäli aseen omistaja käsittelee asettaan humalassa, tulee häneltä ottaa ase ja aselupa pois.

Kannatan auton ja aseen sekä ao lupien poisottamista rattijuopolta sekä asejuopolta.
Vastustan autojen takavarikoimista ja ajokorttien poisottamista sekä aseiden ja aselupien poisottamista, mikäli perusteena on, että autoilla ja aseilla voi surmata ihmisiä.

Ei kommentteja: