lauantai 19. kesäkuuta 2010

Ase- ja arpajaispoliisi kunnostautuu

Männäviikolla uutiskynnyksen Helsingin Sanomissa ja myös Ylen tuuteissa rikkonut asehallintoasioissa kunnostautunut ja nyk. arpajaishallintopäällikön virassa porskuttava Jouni Laiho herättää jälleen suuria tunteita. Jounilla on taas kovat piipussa kun puututaan kovalla kädellä koko maatamme koskettavaan akuuttiin aiheeseen. Jouni Laihon tulkinnan mukaan mikä tahansa työpaikan jalkapallo- tms. veto voi nimittäin olla laiton.

"Jos työntekijän täytyy maksaa osallistumisesta ja onnekkaalle voittajalle luvataan rahanarvoinen etu, lähestytään arpajaisrikosta", Laiho sanoo Helsingin Sanomille.
Kisaveikkaus muuttuu laintulkinnassa selvemmin kielletyksi, jos työpaikalla lähetetään esimerkiksi yleinen sähköposti, jossa kutsutaan työkaverit peliin mukaan ja kerrotaan säännöt. "Silloin joku selkeästi toimeenpanee arpajaiset", Laiho jatkaa.
Tilanne ei muutu edes silloin, jos pottiin pannaan rahan sijasta esimerkiksi kossupullo. "Viinapullolle voidaan helposti laskea rahallinen arvo", Laiho muistuttaa.
(Kuva: KSML / Hannu Karjalainen)

Voimassa olevan lain mukaan arpajaisrikoksen enimmäisrangaistus on kuusi kuukautta ehdotonta vankeutta. Tänä syksynä voimaan tulevan uuden lain mukaan häkki voi kuitenkin heilahtaa jopa kahdeksi vuodeksi. Jos jätetään maalaisjärkiasia käsittelemättä niin suhteellisuuden tajua Jounillakin on kuitenkin vielä sen verran jäljellä, että hän myöntää Helsingin Sanomille ettei yksityisten kisaveikkausten valvontaan juurikaan tulla uhraamaan Poliisihallinnon resursseja. Tämä on kuitenkin Laiho lohtu niille kansalaisille, jotka ovat jo vuosikymmeniä hakeneet harmaisiin työyhteisöihinsä hupia ja jännitystä lyömällä karkkirahoillaan vetoa milloin mistäkin. Olipa kyseessä sitten eurot tai kossupullot niin kansan tulee viimeistään nyt ottaa itseään niskasta ja lopettaa heti mokoma synninteko ja lain rikkominen!

Ps. Toivottavasti Laiho & kumpp. ovat muistaneet sisällyttää aselakiesityksen mukaisesti myös uuteen arpajaislakiin riittävät pakkokeinopykälät (esim. kotietsintä) kaikkien vedonlyöjä- ja pelaajarikollisten taltuttamiseksi.

Lue lisää aiheesta:
YLE uutinen - Työpaikan jalkapalloveto voi olla laiton
KAUPPALEHTI blogi - Löin vetoa, kutsukaa poliisit!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa katsoa tämä tuore uutinen:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/tuomittu-rikollinen-saa-ostaa-rauhassa-dynamiittinsa/182363