keskiviikko 26. elokuuta 2009

Alkaako tästä käsikähmä vai puolustustaistelu?

Hienoa nähdä ja kuulla, että alan asiantuntijajärjestöt ovat saaneet rivinsä järjestykseen! Kun tieto kulkee vapaasti ammunnan lajista riippumatta niin tuloksiakin syntyy helpommin. 26.8.2009 julkaistusta tiedotteesta välittyy hienosti joukkovoima ja positiivinen henki mutta samalla myös juuri teroitetut kulmahampaat paljastava hymy. Sisäasiainministeriön alaisen asehallintoyksikön (AAHY) nokkamiehen Jouni Laihon, adjutantti Mika Lehtosen ja kumppaneiden on jatkossa huomattavasti vaikeampi jättää kansalaisjärjestöjen yhteistä painavaa sanaa huomioimatta. Jospa vihdoinkin koittaisi normaali aika jolloin asiantuntijoita pelkän kuulemisen lisäksi myös ihan oikeasti kuunneltaisiin?

Tärkein viesti on se, että järjestöillä ja viranomaisilla on hyvin pitkälle samat tavoitteet eli yleisen järjestyksen ja aseturvallisuuden parantaminen. Nykyisten arpajaisase-herrojen työstämä lakikötöstys ei kuitenkaan ole keino lisätä turvallisuutta vaan sillä tulisi olemaan täysin vastakkainen vaikutus. Aselakiesityksen kantavana aiheena on ampuma-aseiden valvonta, mutta huolestuttavaa on tämän tärkeän asian varjolla yhteiskuntaan ajettavat demokraattisen oikeusvaltion ja tasa-arvon vastaiset periaatteet.

Nyt eduskunnalle annettu lakiesitys on tyyppiesimerkki lakiesityksestä, jollaista oikeuskansleri on tarkoittanut aloittaessaan julkisen keskustelun huonosti valmistelluista lakiesityksistä ja johon myös Eduskunnan puhemiesneuvosto on puuttunut. Pahinta tosiaan on, että saman kaltaista vääryyttä kohdataan tänä päivänä paljon myös muilla aloilla. Esimerkkinä lukija voi itseään hauskuuttaakseen vilkaista oheista kantaa ottavaa kirjoitusta ja vaihtaa mielessään samaan kontekstiin "aselakiesityksen". Onko tällaisesta lakien säätämisestä tulossa maan tapa ja pitääkö veronmaksajien hyväksyä kaikki virkamiesten aiheuttamat vääryydet?

Ei kommentteja: