keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Kuinka Suomalaiset kuolevat?


Ohessa Suomalaisten yleisiä kuolinsyitä viimeiseltä viideltä vuosikymmeneltä eli vuodesta 1969 vuoteen 2008. Tilastoissa on esitetty erilaisia tapaturmaisesti kuolleita, rikoksen seurauksena kuolleita ja kuriositeettina myös HIV-kuolleita henkilöitä.

Jos seuraavia tilastoja vertaa vaikkapa luvallisella pistoolilla henkensä menettäneisiin (alle 2kpl/vuosi), poistaen viimeaikaiset 'tilastopiikit', niin kysymyksessä on hyttysen jätökset valtameressä. Siitä huolimatta näiden tilastopiikkeinä toimivien tragedioiden myötävaikutuksella ollaan ruoskimassa lähemmäs miljoonaa ammunnan harrastajaa, joilla ei ole mitään tekemistä em. henkirikosten kanssa.

Härskeimmät populistit tohtivat sotkea aselakikeskusteluun jopa korkeaa itsemurhatilastoa. Tähän selitys lienee se, että esineistä on helpompi säätää lailla kuin pitää hyvinvointiyhteiskunnassamme huolta kunnollisista mielenterveyspalveluista?

Kun tarkastellaan oheisia tilastokäppyröitä niin merkillepantavaa on se, että esim. tavalliset keittiöjakkarat ovat niin vaarallisia, ettei asekuolemat ole niiden tuhovoimaan mitenkään verrattavissa? Missä siis viipyy keittiöjakkaroiden kieltolakiesitys? Samalla voidaan myös kysyä millähän lainsäädännöllä ja aikataululla meinataan laittaa kuriin kaikki pumpulivaltakuntamme HIV-kuolleet? Liikennekuolemista ei tässä yhteydessä edes vaivauduttu kommentoimaan.[Huom. Kuvia klikkaamalla saat ne näkymään suurempana,
takaisin pääset selainohjelman back/edellinen -toiminnolla]

Ei kommentteja: